Boråsklassikern

Pga sviktande deltagarintresse så är 2023 det sista året som Boråsklassikern genomförs. (Obs! Själva eventen/arrangemangen fortsätter såklart i egen regi i de flesta fall)
Efter Kretsloppet 2023 så kommer resultaten sammanfattas och alla som klarat Boråsklassikern kommer kontaktas med info om hämtning av medalj. 
Har du påbörjat någon variant Boråsklassikern och inte kunnat avsluta den 2023 så kontaktar du info@korpenboras.se
Isåfall kan vi hitta lösning där du genomför vissa event 2024 i Borås och sedan kontaktar oss när du gjort eventen.

Som deltagare i något av de fem arrangemangen som ingår i Boråsklassikern, deltar du per automatik kostnadsfritt i Boråsklassikern och har då möjligheten att klara Boråsklassikern. Boråsklassikern är ett utomordentligt tillfälle att utmana dig själv! eller utmana dina vänner, arbetskamrater etc. i klassikerns arrangemang som spänner över året.

Du har klarat Boråsklassikern när du har genomfört fyra av klassikerns fem arrangemang inom 12 månader. Vi vill påstå att alla kan klara klassikern då den är anpassad för var och en efter sin egen förmåga! Låt detta bli din nästa utmaning till ett aktivt motionsår.

Boråsklassikern har funnits sedan 2009, och som mest har lite drygt 300 personer genomfört Boråsklassikern under en och samma 12-månadersperiod.

Arrangemangen

Följande arrangemang och sträckor ingår i Boråsklassikerns tre olika klassikerformer. För info och datum hittar du under fliken arrangemang eller på respektive arrangemangs hemsida. Sträckan som är angiven efter vardera arrangemang är minimikravet för att klara Boråsklassikern. Längre distanser räknas alltid också.
Det går inte att byta ut något av arrangemangen mot något arrangemang som inte ingår i Boråsklassikern.

1). Boråsklassikern

Är klassikern för dig som motionerar måttligt till regelbundet och gillar lite extra utmaningar när det gäller distanser.

Arrangemang

Aktivitet

Distans (minimikrav)

Klassikerskidan

Skidor

21 km

Linnémarschen

Vandring

21 km

Västgötaloppet MTB

Cykel

35 km

Viskan open water

Simning

1000 m

Kretsloppet i Borås

Löpning

10 km
2). Motionsklassikern

Är klassikern för dig som motionerar sporadiskt till måttligt och vill komma igång med en utmaning på lite kortare distanser.

Arrangemang

Aktivitet

Sträcka (minimikrav)

Klassikerskidan

Skidor

5 km

Linnémarschen

Vandring

10,5 km

Västgötaloppet MTB

Cykel

10 km

Viskan open water

Simning

200 m

Kretsloppet i Borås

Löpning

5 km

 

3). Boråsklassikern special

Är klassikern för alla med någon form av funktionsnedsättning. Här deltar alla efter egen förmåga och på sina egna villkor, där själva deltagandet och upplevelsen, står i centrum och går före resultaten.

Arrangemang

Aktivitet

Sträcka

Klassikerskidan Special

Skidor

Individuellt

Linnémarschen

Vandring

3 eller 8 km (tillgänglighetsbanor)

Cykelevent Kransmossen

Cykel

Individuellt

Viskan Open Water

Simning

Individuellt

Kretsloppet i Borås/Specialloppet

Löpning

400 m, 2 km och 4 km

 

I samtliga tre klassikerformer gäller att man har klarat klassikern, då man genomfört fyra av de fem arrangemangen. Om du sedan vill och önskar erhålla ditt personliga bevis på att du genomfört Boråsklassikern, kan du beställa och köpa Boråsklassikerns medalj eller diplom.

Medalj och diplom

Du kommer erbjudas att få köpa medalj eller diplom per e-post efter du har klarat klassikern. Efter alla årets lopp har genomförts så kommer e-post skickas ut med info om beställning av medalj och diplom.  Om du klarat någon klassiker tidigare under året och vill beställa medalj eller diplom direkt så kontakta karin.norrbin@korpenboras.se

Diplom: 50 kr
Medalj (avhämtning Korpen Borås kansli): 0 kr

Föreningsgalan

Välkommen att klara Boråsklassikern
Anta utmaningen du också!